Na podzim nás čeká na Lidické opravdová divočina!

Od 14. října 2023

Svoláváme všechny milovníky netradičních druhů masa! Od 14.října pro vás připravujeme naše speciální menu plné zvěřinových specialit. K degustaci budeme mít dančí, kančí, jelení a srnčí a pro milovníky drůbeže i bažanta!

Tentokrát si u nás budete moci pochutnat na pokrmech ze zvěřiny. Ta má kromě skvělých chuťových vlastností i velké výživové výhody. Má výrazně nižší podíl tuku, než maso ze zvířat, chovaných v intenzivních chovech, obsahuje extra porci minerálních látek jako je železo, draslík a fosfor a je lehce stravitelná. Někteří výživoví poradci dokonce radí konzumovat více zvěřiny, protože ji považují za dietní! Tak kdy se k nám na kousek stavíte i vy? Kromě skvělého zážitku a vynikajícího jídla budete při vaší návštěvě pečovat i o svoje zdraví.

Jako předkrm vám budeme servírovat Dančí ragú na červeném víně v listovém těstíčku. Chuť lesa vám nebude evokovat pouze skvělé dančí maso, ale i aromatický jalovec a jehličí připomínající rozmarýn. Pokračovat můžete polévkou, kterou je Bažantí kaldoun. Tato tradiční polévka z dob Magdaleny Dobromily Rettigové je jíškou zahuštěný vývar, ve kterém se původně zpracovávaly zbytky z pečené drůbeže. U nás rozhodně nemusíte mít strach, že bychom vás odbyli zbytky! Silný zahuštěný bažantí vývar na vás čeká společně s droby, zeleninou a nudlemi.

V rámci hlavních chodů můžete vybírat ze tří variant. První z nich je Jelení kýta na smetaně. Ke křehkému šťavnatému kousku masa dostanete smetanovou zeleninovou omáčku, kterou můžete sníst do poslední kapičky s pomocí ořechového knedlíku. Navrch vám nadělíme porci nakládaných jeřabin, které kromě unikátní chutě údajně pomáhají i se zažívacími potížemi a bolestmi v krku. O druhém hlavním chodu na seznamu vás asi jen těžko přesvědčíme, že patří k těm dietním. Je jím Smažený kančí řízek se šťouchanými bramborami s tymiánem. Maso pro vás marinujeme ve smetaně a česneku, aby získalo extra křehkost a pouze lehkou česnekovou chuť. Poslední zvěřinový chod, který na našem menu najdete je Srnčí roláda. Tu pro vás motáme do slaniny a do středu jí balíme kousek špeku pro skvělou chuť i extra šťavnatost. Roládu pak najdete na jemné omáčce ze šípků a portského vína, společně s bramborovými kroketami s mandlemi.

Jako sladkou tečku si po této hostině můžete dát Bramborové taštičky. Ty vám naplníme povidly a posypeme cukrem, mákem a pořádně omastíme máslem, abychom trošku vyvážili ten deficit tuku z konzumace masa ze zvěřiny. K vytvoření rezervace využijte online formulář na našem webu, nebo volejte na telefonní číslo +420 533 316 443. Těšíme se na vás!

Zvěřinové specialityZvěřinové specialityZvěřinové specialityZvěřinové specialityZvěřinové specialityZvěřinové speciality